Kategorier

  kontakt@toppik.no   22 22 55 61

Sommertips for tynnhårede

Sommertips for badere med fint eller tynt hår

Klor er kjemikalie som brukes for å holde bassengene rene og hygieniske. Mens det dreper bakterier, kan det også skade håret vårt. Klor stripper håret for naturlige oljer og bryter ned det beskyttende laget. Resultatet? Tørt, sprøtt hår som lettere brekker. Og hvis håret ditt allerede er tynt, er dét det siste du ønsker. Sol og saltvann tærer også på de tynneste og fineste hårstråene. Heldigvis finnes det noen enkle grep som kan hjelpe deg å holde håret sunt og friskt gjennom sommeren.

 

1. Skyll håret både før og etter bading.

Skyll håret uten sjampo før du bader. Dette hjelper for å mette tørste og tørre hårstrå med ferskvann, slik at de ikke tar opp så mye av det klorerte og salte vannet som kan forårsake skade.

Vask deretter håret med en god sjampo og balsam, helst med solbeskyttelse og UV filter, så snart som mulig etter du har badet. Eller hvis du ikke kan sjamponere med en gang, skyll i hvert fall håret grundig for å fjerne så mye av badevannet  som mulig.

 

2. Hopp over strandhåndkle

Et badehåndkle er fint å tørke av kroppen med når du er ferdig med svømmeturen. Men fibrene på et badehåndkle er for grove for hårets delikate skjellag. Dette kan forårsake friksjon og skade. Bruk i stedet en gammel t-skjorte av bomull eller et mikrofiberhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet fra håret ditt.

 

3. Bruk Leave-In Conditioner

Etter å ha skylt håret godt, må du mette håret grundig med Leave-In Conditioner. Balsamen er med på å gi håret tilbake litt av den fuktigheten som ble strippet bort av klor.
Det er lett å lage sin egen Leave-In Conditioner. Bare bland like deler av favoritt balsamen din, helst med solbeskyttelse og UV-filter, og vann i en sprayflaske. Rist og spray på fuktig hår når håret trenger litt ekstra fuktighet.

 

4. Rens med Eplecidereddik

Oppbygging av klor og andre bassengkjemikalier veier ned håret og får hårstråene til å klenge seg sammen. Dette kan få tynt hår til å se enda tynnere ut. Hvis du svømmer mye, bør du ta en ukentlig detox behandling for å fjerne klor-rester.

Eplecidereddik hjelper til med å bryte ned og vaske bort overflødig kjemiske rester for et sunnere, fyldigere hår. Bland en del eplecidereddik med en del vann i en sprayflaske. Vask håret med sjampo og skyll med vann. Bruk deretter eplecidereddik-blandingen på håret, og fokuser spesielt på røttene. La blandingen sitte i ett til to minutter, og skyll deretter grundig med kaldt vann.

 

5. Kur håret

Ironisk nok kan all den tiden du tilbringer i vannet tørke ut håret ditt. Så hvis du svømmer mye, er det viktig å kure håret en gang i uken for å holde det sunt og friskt. Bruk favoritt balsamen din, gjerne en som beskytter ekstra mot sol, på rent, fuktig hår. Bruk nok balsam slik at du kan mette håret fullt, spesielt i tuppene. La balsam sitte i 10 til 15 minutter for å gi den tid til å trenge gjennom håret. Skyll deretter med kaldt vann for å glatte ut og forsegle hårets skjellag.

 

6. Fjern grønnskjær

Til tross for denne iherdige innsatsen for å pleie håret etter svømming, kan svømmere med lys hårfarge fortsatt se et grønnskjær i håret. Grønnskjæret kan fjernes med dette hjemmelagde hjelpemiddelet: 1. Bland en ¼ kopp natron med en liten mengde vann i en bolle for å lage fyldig blanding. 2. Masser blandingen godt inn over hele håret hvor det ser grønt ut. 3. Skyll med kaldt vann, sjamponer deretter håret som vanlig og bruk balsam.

 

7. La helst lufttørke og gre forsiktig

Håret er mer skjørt når det er vått, så det er viktig å være forsiktig når du styler vått hår for å bevare håret og forhindre skade eller at håret blir tynnere. Bruk en bred-tannet kam for å gre floker forsiktig ut. Børst aldri vått hår, da dette lettere kan føre til at håret knekker. Unngå å sette håret opp i stramme frisyrer når det er vått, da dette også kan føre til skade på håret.


Har du noen hårpleie-tips for svømmere? Kommenter gjerne på Facebook eller Instagram!